Boek
Nederlands

Zes jaar : hoe goed ken je iemand van wie je houdt nou echt?

Harlan Coben (auteur), Sabine Mutsaers (vertaler)
+1
Zes jaar : hoe goed ken je iemand van wie je houdt nou echt?
×
Zes jaar : hoe goed ken je iemand van wie je houdt nou echt? Zes jaar : hoe goed ken je iemand van wie je houdt nou echt?

Zes jaar : hoe goed ken je iemand van wie je houdt nou echt?

Genre:
Al zes jaar, sinds zijn Natalie met een ander trouwde, loopt Jake Sanders rond met een gebroken hart. Als hij verneemt dat Natalies echtgenoot overleden is, besluit hij naar diens begrafenis te gaan in de hoop een glimp van Natalie op te vangen. De echtgenote van de overledene blijkt echter iemand anders te zijn.
Titel
Zes jaar : hoe goed ken je iemand van wie je houdt nou echt?
Auteur
Harlan Coben
Vertaler
Sabine Mutsaers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Six years
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2019 | Andere uitgaves
331 p.
ISBN
9789022587782 (paperback)

Besprekingen

Jake Fisher, 1,95 m groot, met de bouw van een houthakker, goddelijke blauwe ogen, grappig en slim, is de jongste docent aan de faculteit politicologie. Hij heeft alles om gelukkig te zijn, maar hij is het niet. Zes jaar geleden werd zijn hart voorgoed gebroken toen zijn grote liefde Natalie hun relatie verbrak om te trouwen met haar jeugdliefde, Todd. ‘Beloof me dat je ons met rust zult laten. Beloof me dat je ons niet zult volgen, of bellen of zelfs maar mailen,’ vraagt ze hem en die belofte heeft hij gehouden. Totdat hij het overlijdensbericht van Todd leest. Hij besluit om naar de begrafenis te gaan, in de hoop Natalie te zien. Hij vindt haar echter niet, maar wel een onbekende weduwe met twee pubers. Misschien is er een logische verklaring, en was Todd iemand die meerdere gezinnen had, mensen die niets van elkaars bestaan afwisten, of is het niet dezelfde Todd, een eenvoudig geval van persoonsverwisseling. Jake duikt in de universiteitsdossiers over gewezen studenten om foto’s en…Lees verder
Zes jaar geleden was professor Jake Fisher getuige van het feit dat zijn grote liefde Natalie met een ander trouwde, hoewel hij er zeker van was dat ze alleen van hem hield. Maar hij beloofde hen niet lastig te vallen. Nu, zes jaar later leest hij in een overlijdensadvertentie dat haar echtgenoot is vermoord. Dan geldt zijn belofte niet meer en gaat hij op zoek naar haar. Maar hij komt terecht in een web van intriges, moord en bedreiging, waarbij de identiteit van bijna alle hoofdrolspelers niet lijkt te kloppen. Hij is er de man niet naar om op te geven als het gevaarlijk wordt, ook niet als gevaarlijke misdadigers jacht op hem maken. Spannend verhaal met een razend knappe intrige, verteld in de eerste persoon zodat de spanning, vertwijfeling en woede van hoofdpersoon Jake extra voelbaar zijn. Het universitaire milieu, een kleine universiteit in de buurt van Boston, draagt veel bij aan de sterke sfeertekening. Coben is een van de beste thrillerauteurs.

Over Harlan Coben

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben (Newark, New Jersey 4 januari 1962) is een Amerikaans auteur. Hij is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zo won hij voor Fade Away zowel de Edgar Award als de Shamus Award en voor Deal Breaker de Anthony Award. Zijn thrillers zijn wereldwijde bestsellers.

Na zijn studie in Politieke Wetenschappen vond Coben een baan in de reisbranche, maar begon hij tevens te schrijven. In 1990 verscheen met Play Dead zijn eerste thriller, een jaar later gevolgd door Miracle Cure. Het grote succes kwam met een serie rond sportmakelaar en speurder Myron Bolitar en zijn beste vriend Windsor 'Win' Horne Lockwood III. Daarnaast bleef Coben ook stand-alone thrillers schrijven, waarbij Tell No One (vertaald als Niemand Vertellen) het begin was van zijn succes in Nederland. In 2006 is dit boek onder regie van Guillaume Canet verfilmd als Ne le dis à personne. Coben begon in 2011 met Lees verder op Wikipedia