Luisterboek
Nederlands

Jubelientje en de hoed van oma Blootje

Hans Hagen (auteur), Philip Hopman (illustrator), Floor Minnaert (muziek)
+1
Jubelientje en de hoed van oma Blootje
×
Jubelientje en de hoed van oma Blootje Jubelientje en de hoed van oma Blootje

Jubelientje en de hoed van oma Blootje

Hans Hagen (auteur), Philip Hopman (illustrator), Floor Minnaert (muziek)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Samen met oma bezoeken Jubelientje en Dirk-Jan wel zes musea. Jubelientje wil ook een museum beginnen, voor dingen op je hoofd. Misschien mogen ze een hoed van koningin Maxima lenen? Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Museums, Grootouders
Extra onderwerp
VOO, LUI, luisterboeken
Titel
Jubelientje en de hoed van oma Blootje
Auteur
Hans Hagen  (inlezer)
Illustrator
Philip Hopman
Muziek
Floor Minnaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, © 2016
2 cd's
Speelduur
ca. 2 uur
ISBN
9789047622123

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door de auteur zelf. Om haar verjaardag te vieren neemt oma Jubelientje en Dirk-Jan mee naar zes Nederlandse musea. Ze komen er heel wat te weten over onder meer schilderijen, treinen en dino’s. Bij alle dingen die ze ziet, weet Jubelientje iets te verzinnen, want in haar hoofd kan alles. Ze begint samen met Dirk-Jan een eigen Wat Heb Je Op Je Hoofd Museum. Ze verzamelen de gekste hoofddeksels en ondertussen ontdekken ze van waar de onafscheidelijke blauwe hoed van Jubelientje komt. Dit is een nieuw deel - vijfentwintig jaar na het eerste - in de succesvolle reeks over het pientere meisje Jubelientje, haar vriendje Dirk-Jan en haar energieke oma. De sterke interactie tussen oma en de kinderen en de vinnige dialogen zijn opvallend. Het verhaal is grappig, fantasierijk en toch ook realistisch. Het eenvoudig verwoorde verhaal is opgedeeld in korte hoofdstukken. De tekst wordt afgewisseld met briefjes, kattebelletjes en woordspell…Lees verder

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Pra…Lees verder op Wikipedia

Suggesties