Twee huis-aan-huisbijbelverkopers bellen aan bij een topgangster en worden weggestuurd. Ze zinnen op wraak.
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Frits en Freddy
Uitgever
Independent, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
90 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels, Frans
EAN
8713053014826

Besprekingen

Een komische thriller uit 2010 van Guy Goossens en Marc Punt, met Peter Van den Begin en Tom Van Dyck. De broers Frits en Freddy verdienen hun brood als huis-aan-huisbijbelverkopers annex kleine criminelen. Wanneer ze in conflict raken met een door de politie geschaduwde topgangster, lopen de zaken uit de hand. De film is in Vlaanderen goed ontvangen. Jan Temmerman (De Morgen, i) schrijft: 'Frits & Freddy haalt niet het niveau van kidnapfilms van de Coenbroers (Fargo), maar regisseur Guy Goossens en scenarist-producent Marc Punt, die eerder ook al samen voor Matroesjka's tekenden, hebben wel een komisch duo geïntroduceerd dat we gerust nog eens aan het werk willen zien. (...) Het goede nieuws in dit verband is dat het publiek dat zin heeft in een avondje ongegeneerd (en bijwijlen ook vrolijk ongemanierd) komisch filmplezier, boordevol Antwerpse dialogen, op de wenken bediend wordt. (...)' Niet Nederlands ondertiteld, wel redelijk goed te volgen. Geen extra's.

Over Guy Goossens

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Guy Goossens is een Vlaams televisie- en filmregisseur.

Voor de televisie regisseerde hij onder meer de VTM series Dennis, De Wet volgens Milo (een aantal afleveringen), Matroesjka's en Connie & Clyde. Matroesjka's regisseerde hij samen met Marc Punt. Voor de VRT regisseerde hij het tweede seizoen van De bende van Wim.

Voor de debuutsingle van Amaryllis Uitterlinden regisseerde hij de videoclip, waarin ook Jan Decleir meespeelde.

Hij regisseerde de langspeelfilms Limo uit 2009 met de leden van de groep Kus, Jack Wouterse en Jan Decleir en Frits & Freddy uit 2010. Deze film met Peter Van Den Begin, Tom Van Dyck, Wim Opbrouck, Lucas Van den Eynde, Tania Kloek, Erika Van Tielen en Frank Aendenboom was de op twaalf na meest succesvolle Belgische film aller tijden en lokte 480.020 toeschouwers naar de bioscoopzalen.

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek