Boek
Nederlands

Vogelgeluk

Gerrit Jan Zwier (auteur)
Voor vogelaars is de kans op geluksmomenten heel groot: het waarnemen van een nieuwe soort of het weerzien van een favoriete vogel is daarvoor voldoende. In Vogelgeluk laat Gerrit Jan Zwier zien hoe intens en intiem onze omgang met de vogelwereld kan zijn. Voor Jac. P. Thijsse, onze nationale natuurpedagoog, gingen vogelstudie en zielsverheffing hand in hand. Dat klinkt ons nu wat te plechtig in d
Onderwerp
Vogels
Titel
Vogelgeluk
Auteur
Gerrit Jan Zwier
Taal
Nederlands
Uitgever
Zeist: KNNV uitgeverij, 2022
253 p.
ISBN
9789050118798 (paperback)

Over Gerrit Jan Zwier

Gerrit Jan Zwier (Leeuwarden, 26 januari 1947) is een Nederlandse schrijver.

Gerrit Jan Zwier studeerde biologie, antropologie en geografie in Groningen. Als schrijver en reisjournalist is hij gespecialiseerd in noordelijke gebieden. Zijn reiservaringen in Lapland, IJsland, het noordelijk deel van Canada en Groenland verwerkte hij zowel in romans 'Allemaal projectie', 'De inquisiteur', 'De dwaze eilanden' als in boeken waarin zijn reisverslagen centraal staan, waaronder 'Er gaat niets boven Zweden' (2015), 'Altijd Noorwegen' (2016), 'Op de Schotse toer' (2018) en 'Te hooi en te gras' (2020) over Engeland.

Verder publiceert Gerrit Jan Zwier reisverhalen, columns en kritieken in verschillende kranten en bladen, o.a. de Volkskrant, NRC Handelsblad, Leeuwarder Courant, Traveler, Grasduinen en Plus Magazine.

Bibliografie