Boek
Nederlands

Tussen vrouw en man

Frits Abrahams (auteur)

Tussen vrouw en man

Bundel columns uit de periode 1998-2020 over van alles wat speelt in de relatie tussen man en vrouw.
Titel
Tussen vrouw en man
Auteur
Frits Abrahams
Taal
Nederlands
Uitgever
Leiden: Uitgeverij Brooklyn, 2020
196 p.
Verschijningsdatum
14-10-2020
ISBN
9789492754295 (hardback)

Besprekingen

In bijna 120 columns, die tussen 1998 en 2020 verschenen, raakt NRC-columnist Abrahams aan zo'n beetje alles wat tussen man en vrouw speelt. Bekende Nederlanders en bekende Amerikanen en een aantal historische personen passeren de revu. Er zijn de toevallige ontmoetingen of de afgeluisterde gesprekken, er wordt links en rechts wat afgetobd over seks, terwijl er ook de nodige vrolijkheid te beleven valt. #Metoo is het obligate toetje van deze verzameling met elegantie en soms met pit geschreven stukjes. Voor de liefhebber van het korte werk.

Over Frits Abrahams

Frits Abrahams (Nijmegen, 1946) is columnist bij NRC Handelsblad.

Abrahams groeide op in Venlo en werkte eerder onder meer bij de Volkskrant en Vrij Nederland voordat hij in 1988 redacteur werd bij NRC Handelsblad.

In de jaren tachtig en negentig was Abrahams, die ook werkzaam was bij het VPRO-programma "Hier is Adriaan van Dis", voor NRC Handelsblad vooral actief als interviewer en rechtbankcolumnist. Later recenseerde hij voor die krant ook televisieprogramma's. Zijn columns hierover zijn gebundeld in Oog in oog - Notities van een dwarskijker. Vanaf 1998 schrijft Abrahams vijf dagen per week een column op de Achterpagina van NRC over een breed scala van onderwerpen: kunst (vooral literatuur en film), politiek, sport en persoonlijke ervaringen in het dagelijks leven.

Zijn columns zijn gebundeld in boeken als Barre dagen, Liefde en ander leed, Mijn vader vond het mooi geweest, Een onver…Lees verder op Wikipedia