Boek
Nederlands

Strijd tegen de mummie

Fred Diks (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
Strijd tegen de mummie
×
Strijd tegen de mummie Strijd tegen de mummie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Kim en James zien hoe een blind meisje wordt gepest en geslagen door drie jongens. Ze springen ertussen en worden vervolgens door de politie beschuldigd van mishandeling van de drie jongens. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Strijd tegen de mummie
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, copyright 2016
111 p. : ill.
ISBN
9789020673937 (hardback)

Besprekingen

Kim en James zien hoe een blind meisje wordt gepest en geslagen door drie jongens. Ze springen ertussen en worden vervolgens door de politie beschuldigd van mishandeling van de drie jongens. Ze gaan op zoek naar het meisje om de waarheid aan het licht te brengen. Het verhaal is in vlotte stijl geschreven, verdeeld in korte hoofdstukken en bevat geen moeilijk te begrijpen of lezen woorden. De karakters zijn allemaal eenvoudig omschreven met namen als Helen Moskofiets voor een advocaat, waardoor het verhaal wat plat en onwerkelijk wordt. De zwart-witte pentekeningen, ingekleurd met grijstinten, geven een leuk aanvullend beeld. Een spannend verhaal met veel toevalligheden, overdrijving en een te mooi om waar te zijn sentimenteel happy-end. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties