Boek
Nederlands

Niet te filmen!

Fred Diks (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
Niet te filmen!
×
Niet te filmen! Niet te filmen!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De tweeling Kim en James komen erachter dat iemand probeert te voorkomen dat hun vriendin Jasmijn een fietscrosswedstrijd wint. Intussen worden er bij hen thuis opnamen gemaakt voor een realityserie over hun moeder. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Niet te filmen!
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2017
103 p. : ill.
ISBN
9789020673944 (hardback)

Besprekingen

Het vierde deel uit de serie 'James Blond'* over Kim en James, de tweeling die samen het detectivebureau Blond en Slim hebben. In dit deel proberen ze een diefstal van een net gewonnen fiets op te lossen en ze gaan op zoek naar het meisje dat op allerlei manieren probeert te voorkomen dat Jasmijn de fietscrosswedstrijd wint. Het verhaal is in vlotte stijl met veel dialogen geschreven, verdeeld in korte hoofdstukken en bevat geen moeilijk te begrijpen of te lezen woorden. De karakters zijn allemaal eenvoudig omschreven. De vele acties volgen elkaar snel op en worden allemaal wat zakelijk beschreven, waardoor het verhaal wat plat en onwerkelijk blijft. Gevoelens en emoties worden slechts benoemd. De zwart-witte pentekeningen, ingekleurd met grijstinten, geven een leuk aanvullend beeld. Een simpel, ongeloofwaardig, maar spannend verhaal met veel te veel toevalligheden en overdrijving. Past bij de eerder verschenen boeken, maar kan er los van gelezen worden. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties