Boek
Nederlands

Wat maak je, Pip?

Dromenjager (auteur), Guusje Nederhorst (naar het werk van)
Pip pakt draad en hout. Ze zaagt en timmert. Wat maakt Pip? Samenleesboekje voor kleuters om in aanraking te komen met woorden en letters. AVI-Start. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Knutselen
Titel
Wat maak je, Pip? / tekst en illustraties The Dreamchaser Studios ; naar de oorspronkelijke verhalen van Guusje Nederhorst
Auteur
Dromenjager (Amsterdam)
Naar het werk van
Guusje Nederhorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
32 p. : ill.
ISBN
9789048741182 (hardback)

Besprekingen

Samenleesboekje voor kleuters over de twee bekende honden Woezel en Pip. De twee spelen samen en Pip pakt elke keer iets anders: planken, een zaag of een zeil. Alle dieren in de buurt mogen raden wat ze gaat maken. Als de boot klaar is, gaan ze samen varen. Dit met zorg vormgegeven vierkante boekje is een deel uit de serie 'Kleuters samenleesboek' en past ook in de lijn van de vele educatieve artikelen rond rekenen, taal en lezen met Woezel en Pip in de hoofdrol. De linkerpagina heeft een korte voorleestekst en de rechterpagina bestaat uit vier vakjes: twee illustraties en de daarbij horende woorden, die het kind kan lezen of raden. De letters staan eerst in aparte blokjes en daarna gedrukt als een woord. De rechterpagina heeft elke keer een andere kleur rond de vakken. Als het kind in groep drie zit, kan het de linkerpagina lezen. AVI-Start. Samen lezen en leren vanaf ca. 5 jaar.

Suggesties