Boek
Nederlands

The hitchhiker's guide to the galaxy : omnibus. 1

Douglas Adams (auteur), Lia Belt (bewerker)

The hitchhiker's guide to the galaxy : omnibus. 1

In de reeks:

Ter gelegenheid van Douglas Adams’ vijfenzestigste verjaardag zijn klassieker in nieuwe uitvoering

Jubileum: voor het eerst de eerste drie delen van de legendarische serie in één band

Als de aarde wordt opgeblazen omwille van de aanleg van een intergalactische snelweg, ontspringt alleen Hugo Veld de dans, omdat de buitenaardse lifter Amro Bank toevallig zijn vriend is. D

Titel
The hitchhiker's guide to the galaxy : omnibus. 1
Auteur
Douglas Adams
Bewerker
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2021
583 p.
ISBN
9789022582220

Besprekingen

Bundeling van drie eerder verschenen absurdistische sciencefictionromans van Douglas Adams (1952-2001). ‘Het transgalactisch liftershandboek’: als de Aarde wordt opgeblazen wegens de aanleg van een intergalactische snelweg, ontspringt alleen Hugo Veld de dans, omdat de buitenaardse lifter Amro Bank toevallig zijn vriend is. Dit is het begin van een bizarre reis door de ruimte. ‘Het restaurant aan het einde van het heelal’: de kolderieke belevenissen van enkele vreemde ruimtereizigers die met een gestolen ruimteschip van de aarde vluchten. ‘Het leven, het heelal en de rest’: de kolderieke avonturen van een ruimtereiziger in uiteenlopende delen van de kosmos.

Over Douglas Adams

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Michael Hughes

Douglas Noël Adams (Cambridge (Engeland), 11 maart 1952 – Santa Barbara (Californië), 11 mei 2001) was een Engels schrijver van sciencefictionboeken.

Levensloop

Adams werd geboren in Cambridge als zoon van Christopher Adams en Janet Douglas. Hij ging in Essex naar school (Brentwood Prep school) en studeerde in Cambridge op St. John's College, waar hij zonder succes bij de bekende studententheatergroep Footlights, broedplaats van televisietalent, probeerde te komen. Hij heeft een groot aantal banen gehad, waaronder ziekenhuisbode, schoonmaker, lijfwacht, radioproducent en scriptredacteur van Doctor Who Ook heeft hij met Graham Chapman van Monty Python samengewerkt en wordt hij in de credits van een van de afleveringen daarvan vermeld.

Hij is het bekendst geworden door zijn hoorspel en boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (HHGTTG), in het Nederlands uitgebracht als Het Transgalactisch LiftershandboekLees verder op Wikipedia

Suggesties