Boek
Nederlands

Hokus pokus

Dirk Nielandt (auteur), Bregje Van den Berg (illustrator)
Eef en Rob maken een goochelshow. Eef wil het konijn van Rob uit de hoge hoed toveren. Het konijn is er niet meer. AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Goochelen, Konijnen
Leesniveau
AVI 3
Titel
Hokus pokus
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Bregje Van den Berg
Taal
Nederlands
Uitgever
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2006
25 p. : ill.
ISBN
90-276-0138-0 9789027601384

Besprekingen

Eef en Rob organiseren een goochelshow. Voor de truc met de hoge hoed leent Eef het witte konijn van Rob. Tijdens de show komt het konijn niet te voorschijn; konijn Ralf is weg. Nu is Rob boos op Eef. Eerste leesboekje op AVI-E3 uit de 'Zonnetjes'-serie* voor kinderen die bij aanvang van het aanvankelijk lezen in groep drie alle letters en de mkm-woorden kunnen lezen. Dit deeltje hoort bij kern acht met het thema 'op het podium'. Korte, enkelvoudige zinnetjes bestaande uit begrijpelijke woordjes. Elke zin begint op een nieuwe regel. Gebruik van hoofdletters en alle leestekens. Hoofdstuktitels staan vet gedrukt. Een groot, schreefloos lettertype, fladderzetsel, een ruime interlinie en een wisselende regellengte zorgen voor een rustige bladspiegel. De pagina's zijn genummerd. De tekst staat over het algemeen tegen een witte achtergrond. De ietwat karikaturale aquarelillustraties ondersteunen het verhaal goed, maar voegen weinig toe. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Vlaams jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F.C. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties