Boek
Nederlands

Weet jij dat, Nijntje?

Dick Bruna (auteur)
+1
Weet jij dat, Nijntje?
×
Weet jij dat, Nijntje? Weet jij dat, Nijntje?

Weet jij dat, Nijntje?

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje drinkt thee met honing en eet worteltjes? Weet jij hoe honing gemaakt wordt en hoe worteltjes groeien? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Weet jij dat, Nijntje?
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2015
10 p. : ill.
ISBN
9789056476229 (hardback)

Besprekingen

Educatieve uitgave rond de bekende Nijn met eenvoudige uitleg van de herkomst van honing, kaas, wol en wortel. Op de grote plaat links staat een situatie afgebeeld waarbij een vraag wordt gesteld, bijvoorbeeld Nijntje gezellig met haar ouders aan de thee met honing en koekjes: ‘Weet jij waar honing vandaan komt?’. Op de rechterpagina staan vier relevante afbeeldingen: een bij, een bloem, een bijenkorf en een pot honing. Deze benoemde afbeeldingen hebben lijnen in reliëf, zodat de vormen ook goed voelbaar zijn. Het vierkante boek van dun karton met twee afgeronde hoeken is uitgevoerd in de bekende Brunastijl en -kleuren. Met jonge kinderen kan het als aanwijsboek worden gebruikt; met dreumesen en peuters om informatieve verhaaltjes bij te vertellen. Leuke en bruikbare uitgave. In dezelfde opzet verscheen ook 'Waar ben je, Nijntje?'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia