Boek
Nederlands

Wat hoort erbij, nijntje?

Dick Bruna (auteur)
+1
Wat hoort erbij, nijntje?
×
Wat hoort erbij, nijntje? Wat hoort erbij, nijntje?

Wat hoort erbij, nijntje?

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wat voor fruit eet Nijntje graag? En wat zie je bij Nijntje op school, en in Nijntjes huis? Als je aan het tandwiel draait, kun je het goede plaatje vinden. Wat hoort er nog meer bij? Hardkartonnen kijk- en speelboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren en een draaischijf. Vanaf ca. 1,5jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Wat hoort erbij, nijntje? / tekst en illustraties Dick Bruna
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, copyright 2021
[12] p. : ill.
ISBN
9789056478865 (hardback)

Besprekingen

Stevige hardkartonnen uitgave in royaal vierkant formaat met twee afgeronde hoeken en aan de rechterzijde een eveneens stevig draaibaar tandwiel. Hiermee kunnen bij de afbeeldingen op de thematische spreads een of twee bijpassende zaken worden gezocht. Zo hoort bijvoorbeeld een aardbei bij een groente en fruit etende Nijntje, en een schemerlampje bij wat er in het huis van Nijntje te zien is. Andere thema’s zijn: muziek, sport, school en vakantie. Per thema zijn er zo'n vier tot acht voorwerpen te zien. De voorwerpen worden niet benoemd; de enige tekst is per pagina een regel met een vraag of beschrijving van de situatie. De duidelijke, zwartomlijnde afbeeldingen in de bekende stijl van Dick Bruna staan vrijstaand en verspreid tegen een lege, egaal gekleurde achtergrond. Educatieve uitgave die de taalontwikkeling stimuleert. Om fijn samen mee bezig te zijn met dreumesen vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia