Boek
Nederlands

Waar ben je, Nijntje?

Dick Bruna (auteur)
+1
Waar ben je, Nijntje?
×
Waar ben je, Nijntje? Waar ben je, Nijntje?

Waar ben je, Nijntje?

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje is in de dierentuin. Welke dieren ziet ze daar en hoeveel? En hoeveel schelpen tel je op het strand? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren om tot tien te leren tellen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tellen
Titel
Waar ben je, Nijntje?
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2015
10 p. : ill.
ISBN
9789056476212 (hardback)

Besprekingen

Nijntje bezoekt vier verschillende plaatsen: de dierentuin, het strand, een feestje en een park. Dit vierkante kartonboekje heeft een iets groter formaat dan we van Nijntje gewend zijn. Op alle vier de dubbelpagina’s in primaire kleuren is van alles te zien en te tellen. In de dierentuin één zebra en twee giraffen, op het feestje drie ballonnen, vier taartjes en vijf muzieknoten, op het strand vlinders en schelpen en tot aan vlinders, bloemen en tien appels in het park. De tekst, gedrukt in een grote, schreefloze letter, bestaat alleen uit een beschrijving van de plek waar Nijntje is en een vraag; bij de afzonderlijke figuren en voorwerpen staat verder geen tekst of cijfer. De illustraties in de bekende sobere Brunastijl zijn, ook op het omslag, uitgevoerd in licht reliëf, waardoor ze voor peuters ook voelbaar zijn en het boek een tactiel karakter geven. In dezelfde opzet verscheen ook 'Weet jij dat, Nijntje?'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia