Boek
Nederlands

Pim en Wim

Dick Bruna (auteur)
+1
Pim en Wim
×
Pim en Wim Pim en Wim
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Pim en Wim zijn twee pinguïns. Ze zijn het ijs een beetje beu, dus besluiten ze op reis te gaan. Ze stappen op een ijsschots en varen naar warmere oorden. Maar dan begint hun ijsschots te smelten.
Onderwerp
Pinguïns, Reizen
Titel
Pim en Wim
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789056475635 (hardback)

Besprekingen

Twee pinguïns, Pim en Wim, gaan op reis. Ze laten zich meevoeren door de wind op een ijsschots. Als de schots smelt door de zonnewarmte, vallen ze in zee. Toevallig komt er net een boot voorbij met een eskimo aan boord die een wereldreis maakt. Deze brengt hen terug naar hun land. Klein, verzorgd peuterboek in de herkenbare Dick Brunastijl. Op de rechterpagina's staan de strak omlijnde figuren in drie primaire kleuren: blauw, geel en rood. Elke linkerpagina bevat vier regels tekst, zonder hoofdletters en interpunctie, vet gedrukt. Het eenvoudige verhaal is op rijm geschreven, waarbij steeds de tweede en vierde regel rijmen. Mooi kijkboekje voor dreumesen. Vanaf twee jaar kan het voorgelezen worden en nodigt het ritme van deze versvorm uit tot het zelf invullen van het laatste woord. Deeltje uit de serie ‘Oogappeltjes’*: herdrukken van klassieke prentenboekjes van Dick Bruna die lang niet meer verkrijgbaar waren. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties