Boek
Nederlands

Nijntje helpt in huis

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje helpt in huis
×
Nijntje helpt in huis Nijntje helpt in huis

Nijntje helpt in huis

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje helpt in huis: ze hangt de was op, ruimt zelf haar kamer op en gaat mee boodschappen doen. Van moeder Pluis krijgt ze een lekker stukje taart. Hardkartonnen, in vorm uitgesneden prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Helpen, Huishouden
Titel
Nijntje helpt in huis
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2014
[12] p. : ill.
ISBN
9789056475895 (hardback)

Besprekingen

Nijntje is al zo groot dat ze goed kan helpen in huis. Ze geeft de plantjes water, hangt de was op, ruimt zelf haar kamer op en gaat mee boodschappen doen. Eenvoudig, hardkartonnen prentenboek met kleurrijk, aantrekkelijk omslag dat is uitgesneden met golvende lijnen in de vorm van Nijntje die met uitgestrekte armen voorop staat. Per dubbele bladzijde is Nijntje alleen te zien tijdens een huishoudelijk klusje, alleen aan het eind is moeder Pluis te zien, die Nijntje een stukje taart aanbiedt. Vrolijk gekleurde illustraties in de bekende stijl van Bruna, eenvoudig maar krachtig. Per spread een eenvoudige tekst van maximaal acht woorden, die beschrijft wat Nijntje doet. In dezelfde uitvoering verscheen ook ‘Met Nijntje naar de dierentuin’*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Nijntje helpt in huis

Een heruitgave van een klassiek Nijntjesboek, maar deze keer heeft het kartonboek de vorm van het silhouet van Nijntje. Dit geeft een plezierig cachet. Nijntje helpt in huis met verschillende taakjes zoals plantjes water geven, speelgoed opruimen en zo meer. De Nijntjesboeken hebben hun succes doorheen de tijd duidelijk bewezen. De tekenstijl is heel apart. Gestileerde figuurtjes en voorwerpen worden tot hun essentie teruggebracht en in heldere hoofdkleuren ingekleurd.
Tot op heden oefent Nijntje een bijzondere aantrekkingskracht uit op baby en peuter.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia