Boek
Nederlands

ik vond geen spoken in Achtmaal

Dean Bowen (auteur)
+1
ik vond geen spoken in Achtmaal
×
ik vond geen spoken in Achtmaal ik vond geen spoken in Achtmaal

ik vond geen spoken in Achtmaal

Dichter en woordkunstenaar Dean Bowen (1984) doet verslag van zijn verblijf op landgoed de Oude Buisse Heide, door Henriette Roland Holst geschonken aan Natuurmonumenten, waar hij op zoek ging naar de geest van deze schrijfster.
Titel
ik vond geen spoken in Achtmaal
Auteur
Dean Bowen 1984-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Jurgen Maas, © 2020
47 p.
ISBN
9789491921834 (paperback)

Besprekingen

Dean Bowen (1984) is poëet, performer, psychonaut en op zoek naar de heiligheid van het alledaagse. Wie zich zo etaleert op zijn website wekt nieuwsgierigheid op. Bovendien is Bowen de stadsdichter van Rotterdam. Zijn werk op het breukvlak van poëzie en spoken word publiceerde hij in tijdschriften als De Gids, Tirade, Revisor, op internetplatforms en bracht hij op diverse woordkunstpodia in binnen- en buitenland. In dit boekje doet Bowen op geheel eigen wijze (in proza & poëzie) verslag van zijn verblijf op het landgoed de Oude Buisse Heide nabij Zundert; in 1945 door schrijfster H. Roland Holst geschonken aan Natuurmonumenten. Weg uit het rumoer van de grote stad speurend naar de geest van de schrijfster, die hij vooraf nauwelijks kende. Een zoektocht naar heiligheid, dat valt zeker op te maken uit de korte schetsen en gedichten die Bowen over zijn verblijf op de hei schreef.

Over Dean Bowen

CC BY 3.0 - Foto van/door Buro05Groningen

Dean Andrew Jake Bowen (1984) is een Nederlandse dichter en performer.

Biografie

In een interview met de website Hiphop in je smoel noemt Bowen zichzelf een "hip hop kid". Hij begon zijn carrière in de Rotterdamse spoken word-scene. In 2015 won hij de Spoken Award in de categorie poëzie voor zijn voordrachten. Rond die tijd begon hij ook als redacteur bij Stichting Perdu in Amsterdam, waar hij programma's maakte. Zijn debuut, Bokman, werd in 2018 genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs. Op 30 januari 2019 werd hij benoemd tot Stadsdichter van Rotterdam voor een periode van twee jaar.

Bibliografie

  • Bokman (2018)

Zie ook

  • Interview met Bowen naar aanleiding van zijn nominatie voor de C. Buddingh'-prijs
  • Voordracht van Bowens eerste gedicht als stadsdichter
  • Voordracht van Bowen tijde…Lees verder op Wikipedia