Boek
Nederlands

De robot

Danny Verbiest (auteur), Hans Bourlon (auteur), Wim Swerts (illustrator)
Kabouter Klus brengt Plop een robot die tegen betaling van honderd Plopkoeken alle vervelende klusjes doet; maar niet zo lang. Prentenboek met vlakke, cartoonachtige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kabouters
Extra onderwerp
Boekbaby's
Titel
De robot / tekst Danny Verbiest, Gert Verhulst en Hans Bourlon ; ill. Wim Swerts ... [et al.]
Auteur
Danny Verbiest Hans Bourlon Gert Verhulst
Illustrator
Wim Swerts
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, 2002
[18] p. : ill.
ISBN
9789059160439 (hardback)

Besprekingen

Het achttiende deel uit deze serie rond kabouter Plop kan onafhankelijk van de andere deeltjes gelezen worden. In dit boek heeft kabouter Klus voor Plop een robot gemaakt, die tegen betaling van honderd Plopkoeken alle vervelende klusjes kan doen. Wanneer Klus heel hard 'Wakker worden' tegen de robot schreeuwt, als hij met het werk stopt, ontdekt Plop dat hij door Klus en Lui voor de gek gehouden wordt. Een aardig verhaal, dat aan de hand van achttien afbeeldingen goed is na te vertellen. De cartoonachtige tekeningen, die alle in een vierkant kader staan, zien er vrolijk uit door het heldere kleurgebruik. In dat kader staan ook enkele zinnen, die in een zeer grote, schreefloze letter afgedrukt zijn. De teksten zijn in een tamelijk vlotte stijl geschreven en daardoor goed voor te lezen. De kaft toont Plop, Klus en de robot. Een humoristisch verhaal over de bekende televisiekabouter Plop voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Danny Verbiest

Daniël Adrien Julien Verbiest (Vilvoorde, 27 september 1945), beter bekend als Danny Verbiest, is een Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler.

Verbiest speelde in een aantal televisieprogramma's en films mee:

  • Danny in Kameleon (1983-1993), hierin leerde Verbiest kinderen knutselen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de verzonken stad (1989), waarin hij Bassie en Adriaan hielp om een steen te ontcijferen;
  • Zichzelf in Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht (1992), waarin hij in een aflevering Bassie en Adriaan hielp met het oplossen van een raadsel. Hij wist al direct dat met de omschrijving "Het allerkleinste van de wereld is in Brussel heel groot" het Atomium werd bedoeld.

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte Verbiest in 1996 het productiehuis Studio 100. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert (1989-2005). Deze rol vertolk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties