Boek
Nederlands

Ik kan het wel!

Bies Van Ede (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
Oom Ap maakt veel. Dat wil Don ook. Maar hij mag het niet van oom Ap. Dan maakt Don toch de pc! AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1
Titel
Ik kan het wel!
Auteur
Bies Van Ede
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2006
19 p. : ill.
ISBN
90-276-0026-0 9789027600264

Besprekingen

Don wil van alle dingen weten hoe ze in elkaar zitten en hoe ze werken. Zijn ouders kunnen het hem vaak niet vertellen, maar zijn oom Ap wel. Oom Ap vindt Don te jong om de computer te repareren, maar als iedereen weg is, kruipt Don toch achter die computer. Eerste leesboekje uit de 'Zonnetjes'-serie* voor kinderen die bij aanvang van het aanvankelijk lezen in groep 3 alle letters en de mkm-woorden kunnen lezen. Dit deeltje hoort bij kern 3 met het thema 'wat zit daar in?'. Korte, enkelvoudige zinnetjes bestaande uit begrijpelijke eenlettergrepige woordjes, AVI-M3. Elke zin begint op een nieuwe regel. Geen hoofdletters, wel gebruik van leestekens. Hoofdstuktitels staan vet gedrukt. Een groot, schreefloos lettertype, een ruime interlinie en een wisselende regellengte zorgen voor een rustige bladspiegel. De tekst staat op een witte achtergrond en wordt regelmatig onderbroken door vrolijke potlood- en aquarelillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (geboren als Willem Johannes Franciscus van Ede, Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van het Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertrek uit deze band maakte Van Ede…Lees verder op Wikipedia

Suggesties