Boek
Nederlands

Waar is Dodi?

Anneke Scholtens (auteur), Greet Bosschaert (illustrator)
Noor spaart Moddels. Haar liefste Moddel is Dodi. Wanneer Noor Dodi kwijtraakt, zoekt ze de pop overal. AVI-M4. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Extra onderwerp
poppen, verzamelen
Leesniveau
AVI 4
Titel
Waar is Dodi?
Auteur
Anneke Scholtens
Illustrator
Greet Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2006
32 p. : ill.
ISBN
90-276-0873-3 9789027608734

Besprekingen

Noor spaart Moddels, een popje dat je bij allerlei producten in de winkel krijgt. Haar liefste Moddel is Dodi, maar Dodi is al oud en versleten. Wanneer Noor Dodi een keer vergeet met spelen, is Dodi weg. Noor weet zich geen raad. Eerste leesboekje op AVI-M4 uit de 'Zonnetjes'-serie* voor kinderen die bij aanvang van het aanvankelijk lezen in groep drie alle letters en de mkm-woorden kunnen lezen. Dit deeltje hoort bij kern tien met het thema 'verzamelen'. Korte, enkelvoudige zinnetjes bestaande uit begrijpelijke woordjes. Elke zin begint op een nieuwe regel. Gebruik van hoofdletters en alle leestekens. Hoofdstuktitels staan vet gedrukt. Een groot, schreefloos lettertype, een ruime interlinie en een wisselende regellengte zorgen voor een rustige bladspiegel. De pagina's zijn genummerd. De tekst staat tegen een witte achtergrond. De paginagrote, ietwat naïeve verftekeningen in matte kleuren zijn ingetogen en volgen het verhaal goed. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Anneke Scholtens

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ron Hooijenga

Anneke Scholtens (Voorschoten, 28 juli 1955) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en jeugdromans.

Loopbaan

Scholtens studeerde Nederlands en Algemene Taalwetenschappen in Amsterdam. Ze had een eigen dyslexiepraktijk en gaf les aan onderwijzers in opleiding, voor ze zich fulltime op het schrijven stortte. In 1999 verscheen bij uitgeverij Maretak haar eerste kinderboek De Haak. Daarna volgden nog tientallen kinderboeken, jeugdromans, een prentenboek samen met tekenaar Len Munnik (uitgeverij Leopold), en een bundel met versjes. Haar jeugdroman Hij was mijn vriend werd vertaald in het Duits en het Frans. De uit negen delen bestaande serie rond de vrouwelijke inspecteur Fritzi (uitgeverij Zwijsen) is begonnen aan een tweede leven: de eerste drie delen zijn opnieuw uitgegeven, met aangepaste tekst en nieuwe tekeningen. Een serie dierenverhalen (uitgeverij Maretak, 2016) speelt rond dieren die in Suriname voor…Lees verder op Wikipedia

Suggesties