Boek
Nederlands

Het recht op seks : feminisme in de 21ste eeuw

Amia Srinivasan (auteur), Anne Marie Koper (vertaler)
+1
Het recht op seks : feminisme in de 21ste eeuw
×
Het recht op seks : feminisme in de 21ste eeuw Het recht op seks : feminisme in de 21ste eeuw

Het recht op seks : feminisme in de 21ste eeuw

Sinds #metoo gaat het gesprek over seks vooral over seksueel overschrijdend gedrag. Maar seks is veel complexer dan alleen gewenst versus ongewenst. Het is een private handeling vol publieke betekenis. Hoe worden onze voorkeuren gevormd? Hoe werken ideeën over verkrachting en racisme op elkaar in? Wat zegt porno over vrijheid?
In vijf baanbrekende essays onderzoekt filosoof Amia Srinivasan
Titel
Het recht op seks : feminisme in de 21ste eeuw
Auteur
Amia Srinivasan 1984-
Vertaler
Anne Marie Koper
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The right to sex : feminism in the 21st century
Uitgever
Amsterdam: De Geus, 2022
358 p.
ISBN
9789044543636 (paperback)

Over Amia Srinivasan

Amia Srinivasan (Bahrein, 20 december 1984) is een feministische filosoof. Sinds januari 2020 bekleedt ze als hoogleraar de Chichele leerstoel sociale en politieke theorie aan de Universiteit van Oxford. Ze is gespecialiseerd in epistemologie, geschiedenis en theorie van het feminisme, politieke filosofie en metafilosofie.

Jeugd en opleiding

Srinivasan werd geboren als dochter van Indiase ouders en woonde later in Taiwan, Singapore, New York en Londen. Ze studeerde filosofie aan Yale-universiteit, waar ze in 2007 summa cum laude afstudeerde met een Bachelor of Arts (BA). Ze vervolgde haar opleiding aan het Corpus Christi College, University of Oxford. Daar rondde ze eerst haar postdoctorale Bachelor of Philosophy (BPhil) af in 2009 met een afstudeeronderzoek getiteld Armchair Philosophy & Experimental Philosophy begeleid door John Hawthorne, en vervolgens een promotietraject tot Doctor of Philosophy (PhD/…Lees verder op Wikipedia