Boek
Nederlands

Leven in de verbeelding : Hella S. Haasse 1918-2011

Aleid Truijens (auteur)
+1
Leven in de verbeelding : Hella S. Haasse 1918-2011
×
Leven in de verbeelding : Hella S. Haasse 1918-2011 Leven in de verbeelding : Hella S. Haasse 1918-2011

Leven in de verbeelding : Hella S. Haasse 1918-2011

Op 29 september 2011 overleed Hella S. Haasse op 93-jarige leeftijd. Ze liet een groot, veelzijdig en indrukwekkend literair oeuvre na.?In de loop van haar leven groeide zij in haar publieke rol van wijze, vriendelijke en evenwichtige beschouwer. Maar wie zat er achter het welbekende beeld dat van haar bestond? Wie was de beroemde schrijfster als echtgenote, moeder en dochter?
Voor haar biog
Onderwerp
Haasse, Hella S
Titel
Leven in de verbeelding : Hella S. Haasse 1918-2011
Auteur
Aleid Truijens
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
598 p., [64] p. foto's
ISBN
9789021436388 (hardback)

Over Aleid Truijens

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Kennisland

Aleid Truijens (Amsterdam, 22 december 1955) is een Nederlands auteur en publiciste.

Ze werkt sinds 1996 als redacteur en columniste voor de Volkskrant. In 2003 kreeg Truijens een subsidie voor het schrijven van een biografie van F.B. Hotz die ze in 2011 publiceerde. Daarvoor werkte ze onder meer als kunstredacteur bij het weekblad Elsevier en bij NRC Handelsblad. Ook was ze actief als docent aan de School voor Journalistiek in Utrecht en aan de Universiteit Leiden. Zij heeft als bestuurslid zitting in het Bestuur van de Van Bijleveltstichting en is mede initiatiefneemster van de Joost Zwagerman Essay Prijs.

Bibliografie

  • 1981 - Over verhalen van F.B. Hotz
  • 1997 - Draden trekken door het labyrint
  • 1998 - De God van Hotz
  • 2002 - Een beetje levensbestemming
  • 2004 - Geen nacht zonder (roman)
  • 2007 - Vriendendienst (ro…Lees verder op Wikipedia