'Het web van omtrek' door dichter Paul Demets

Een poëtische lezing bij het werk van Roger Raveel door dichter Paul Demets.

In 1993 werd het ongepubliceerde manuscript Het web van omtrek van dichter Paul Demets bekroond met een eervolle vermelding in de Prijs voor Letterkunde van de Provincie Oost-Vlaanderen. Nu Roger Raveel (1921-2013) honderd jaar zou zijn geworden, blaast Demets het stof van het manuscript en besluit hij om zijn echte debuut alsnog te publiceren. Demets groeide op in dezelfde gemeente als de meester uit Machelen (Zulte) en verdiepte zich in diens werk. Hij raakte gefascineerd door de waarneming van de werkelijkheid, net zoals Raveel. Het web van omtrek bevat geen descriptieve beeldgedichten, maar elk gedicht gaat een inhoudelijke of thematische verbinding aan met tekeningen, schilderijen of grafiek van Raveel. Omdat Demets als jongeman niet om het werk van Raveel heen kon fietsen. We ontmoeten Paul samen met Sieglinde van het Poëziecentrum in het Raveelmuseum.

Deze lezing is een organisatie van Avansa regio Gent ism het Roger Raveel Museum, Bibliotheek Deinze, Poëziecentrum en Literatuur Vlaanderen.