Dwars door Oceanië

Dwars door Oceanië, 7000 kilometer op de fiets door het verste continent ter wereld. 'Iedereen Beroemd' - reporter Wouter Deboot deed het.
Lezing in het kader van het fietsevent 'Velo Dromen'.

Dwars door Oceanië, 7000 kilometer op de fiets door het verste continent ter wereld.‘Iedereen Beroemd’-reporter Wouter Deboot deed het, van het tropische noorden in Australië tot het meest zuidelijke punt van Nieuw-Zeeland.

Op deze helse tocht door zowel bloedhete als winterse natuurlandschappen, en langs befaamde kustwegen, kruisen kleine en grote verhalen als vanzelf zijn pad. Menselijke verhalen, die een intrigerende kijk bieden in een werelddeel ver van ons bed, maar met thema’s die ook hier bekend in de oren zullen klinken.

In zijn eerste voorstelling spreekt Wouter over zijn eerste keer Down Under, en over zijn hang naar avontuur. Op de fiets neemt hij ons mee door de verzengende hitte en leegte van de outback, de multiculturele steden, de ongerepte natuur van Tasmanië, en door Nieuw-Zeeland, vaak beschouwd als het mooiste land ter wereld.  Via universele thema’s zoals liefde en dood verschaft Wouter zijn publiek duiding over de interne dynamiek van een fascinerend continent.

Schrijf je in via deze link

Wouter Deboot