Action! Vreedzaam protest in Noord en Zuid - Thomas Decreus over de rol van protest in de democratie - 26 november - ONLINE LEZING

Protest en contestatie zijn volgens filosoof Thomas Decreus een essentiële factor in de democratie.
 

De voorbije jaren trok in Noord en Zuid, Oost en West een constante stroom van protesten door de straten. Deze protesten in Syrië; Hong Kong, Polen, Nicaragua of Congo hebben met elkaar gemeen dat de bevolking de machthebbers het vuur aan de schenen legt. Volgens filosoof Thomas Decreus is deze contestatie een essentiële factor in de democratie. Volgens hem is de representatieve democratie een spektakeldemocratie geworden: Politieke macht wordt verworven op een wijze waarbij het volk geen actor is, maar slechts een toeschouwer van een permanente politieke campagne. Er is ruimte om in gesprek te gaan over deze visie.

Praktische info:
Dit is een online activiteit. Je hebt een PC of tablet met camera en microfoon en een goede internetverbinding nodig om te kunnen deelnemen. Een internetverbinding met kabel is beter dan via WIFI. Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Deze lezing is een samenwerking tussen de Bibliotheek Deinze, Amnesty International Deinze, Oxfam Wereldwinkel Deinze, Lokaal Mondiaal Beleid Deinze en Vorming Plus Gent-Eeklo.